Tidsevolutionen för oss i riktning mot Upplysning


Människan är en skapad Medskapare

Anledningen till att vi lever i en illusion av att materien är den mänskliga existensens grundläggande form, är att vi inte kan se vårt eget medvetande - vårt medvetande är för oss vad vattnet är för en fisk. Något liknande gäller också skapelseprocessens energiförändringar och förståelsen för hur dessa påverkar skeendet. Vi omges av något som är så självklart att vi "glömt" det. Ända sedan födseln har skapelsens symfoni spelats för oss och vi har därför blivit "döva" för dess frekvensförändringar på samma sätt som en statsbo blir "döv" för stadens trafikbuller. Det finns där hela tiden men man tänker inte på det.

Bakgrundsbruset från Kosmos har blivit en omedveten del av den verklighet vi lever i, vilket präglar vår syn på vår fysiska omvärld. Eftersom vi alltid har levt med denna Kosmiska skapelsesymfoni är det svårt för oss att lägga märke till dessa styrande energier och att känna dess skiftningar. Den fysiska världen har tagit över vår uppmärksamhet. Man kan därför påstå att vi är slavar under dessa energier eftersom vi inte är medvetna om vilket inflytande de har i att forma våra öden. Men om vi gör oss medvetna på att denna påverkan finns så kan vi lära oss att vara lyhörda och "lyssna" mer uppmärksamt efter den högfrekventa melodi som kosmos för tillfället spelar. På så vis kan vi bli förmögna att faktiskt "känna" den kosmiska symfonin och handla därefter. Nyckeln till denna förmåga ligger i att följa Mayafolkets Tzolkin.

Men hur skulle det då över huvud taget vara möjligt för oss att utveckla en resonans med Tzolkins energimönster och följa kosmos puls? Förklaringen ligger i att allt, inklusive oss själva, har skapats i enlighet med samma, identiska, naturlagar och energimönster. Detta betyder att Tzolkin därigenom är en del av vårt kött och blod. Genom att vi tonar in oss på Tzolkins energicykler och löpande följer dess dagmönster, så kan komma till insikt om vår sanna natur. Människan är en spegling av Tzolkin eller snarare av de vibrationer som denna kalender återger.Ett viktigt uttryck för detta är att vi utvecklas i livmodern under en period som motsvarar en tzolkinrunda (260 dagar). Det finns även andra sätt som Mayafolket tycks ha uttryckt människans vibrationsmässiga samhörighet med Tzolkin. De kallade t ex en sekvens av de tjugo glyferna för en Uinal - vilket härstammar från ordet "uinic" som betyder människa på Mayaspråket.

Eftersom Tzolkin visar på den nuvarande och styrande övertonen i den kosmiska skapelsecykeln så kan vi lära oss att vibrera i harmoni med dessa frekvenser. Vi har själva skapats av, och är speglingar av, exakt samma kosmiska skapelseprocess. Ingen annan varelse på denna planet har möjlighet att på samma sätt reflektera den gudomliga skapelsens frekvenser.

Om vi utgår ifrån att vi är skapade av de energier som återges i Tzolkins mönster - så betyder detta också att vi måste vara en aspekt av samma Skapare som manifesterats i materian . Vi är således "Skapade Medskapare". Skapelsens syfte måste därför vara att människan skall växa in i sin roll och bli en fysisk avbild av sin Skapare och manifestera fysiskt. Vi är således alla potentiella Gudar i den fysiska världen.

Genom att vår frekvens och därmed vår ram för medvetandet, har höjts vid varje steg på vår vandring uppmot det Nionde steget på den Kosmiska Pyramiden (evolutionen), är tiden nu mogen för oss att se möjligheten och medvetet välja om vi vill leva i enlighet med den Gudomliga Planen och aktivt bli en del av den evolutionära processen eller inte. Mayakalendern är det redskap som kan användas som vägvisare och denna kalender utgör den bästa tänkbara mallen för skapelsen. Skapelsen och dess speglande kalender är designad av den intelligens som vi kan kalla Gud.

Om då alla och envar representerar en unik aspekt (eller ton) av utvecklingen i den Gudomliga Planen, så måste detta även betyda att vi skall leva våra liv på ett sätt som grundas enkom på vår personliga, unika vägledning, intuition, kreativitet och val. I stället för att ta hänsyn till de roller som är oss givna och vad samhället och våra medmänniskor förväntar sig av oss. Vi har möjligheten att välja och att leva ett unikt liv som grundar sig på den vägledning som vi själva mottar och prioritera de värderingar som vi känner skapar harmoni med hela planeten, galaxen och Universum.

Den Gudomliga Skapelseprocessen kan bara följa sin inneboende rytm

Vi är dock underkastade den tidsplan för evolutionen som Mayakalendern ger oss nyckeln till. Sålunda så berättar denna kalender inte endast att den Kosmiska planen har en inriktning och hur vår egen ram för medvetandet ständigt expanderar. Den säger oss också att Kosmos måste gå igenom ett antal distinkta stadier och vågrörelser innan hela processen kan fullbordas, den 28:e oktober 2011.

Eftersom det inte finns någonting som vi som individer kan göra för att få universum till att uppnå ett paradisiskt och fullbordat tillstånd redan i morgon så måste vi förstå, och acceptera, den övergripande tidsplanen. Innan processen är fullbordad så kommer det att finnas, likaväl som det har funnits, upp- och nedgångar eller växlingar mellan LJUS och MÖRKER. Skapelsen måste förberedas gradvis för att bli klar i enlighet med den gudomliga planen. Det finns inga som helst möjligheter att skynda på eller ändra något steg i planen eftersom skapelsen är perfekt i alla sina delar. Det kommer att komma utmaningar och mörka tider då vi behöver hålla ljuset i våra sinnen närvarande. Och det är under dessa dagar som vi som mest kommer att behöva Mayakalendern. Detta på grund av den förståelse om skapelsens energiväxlingar som denna ger oss. Genom mayakalendern kan vi lära oss se vilken energi som för närvarande styr den Gudomliga Planen och vad som är att förvänta. Tzolkin är som en karta över tiden som lär oss att följa Universums rytm.

Skapelsen måste arbeta i enlighet med detta växlande, stegvisa mönster och därför kan våra individuella öden endast förverkligas på samma sätt - dvs steg för steg i takt med den Gudomliga Planen. Tzolkin-kalendern är det redskap som kan hjälpa oss att förena våra öden med denna plans storskaliga process. Den visar oss hur vi bör anpassa oss till planens andliga verklighet och cyklernas gång. Allt har sin tid och vi måste alla passera genom de utvecklingsstadier som motsvarar de olika tidscyklerna. Från frö till färdig frukt.

Eftersom vi bara kan utvecklas stegvis så existerar det ett fenomen som vi kan kalla tidslås. Tidslåsen döljer vissa aspekter av vårt medvetande - som ett träd kan dväljas i ett frö -tills dess att en ny Kosmisk Puls öppnar porten för dessa att uttryckas och skapar en ny möjlig väg i våra liv som innebär en ökad förståelse för Universum och oss själva. De universella och individuella cyklerna samverkar på ett sådant sätt att de öppnar tidslåsen vid exakt rätt tillfälle. Om inte dessa tidslås fanns så skulle vi kunna svara på de kosmiska impulserna alltför tidigt och springa in i väggen, eller tvingas kämpa alltför hårt med att ta oss fram på en väg som ännu inte blivit röjd. Endast för att gå vilse, misslyckas och vara ur fas med den Gudomliga Planen.

Så även om det finns mycket som vi kan lära oss av Mayakalendern så kommer vissa delar av vårt framtida öde och våra förmågor att förbli dolda för oss - tills det är dags. De väntar, inlåsta i ett okänt rum av vårt medvetande. När sedan den nya kosmiska impulsen ger signal, så öppnar sig porten för den förutbestämda, men för oss okända aspekten av existensen. Möjligheten kommer fram i ljuset för att bli upplevd och förstådd men även om porten skulle vara öppen så krävs det att vi väljer att "lyssna" för att finna den passande nyckeln.

I vissa avseenden tvingas vi därför acceptera att den Gudomliga Planen har en förutbestämd tajmning som styrs av flödet hos de kosmiska energierna. Även om detta ibland kan framstå som en påtvingad broms för vår individuella utveckling eller för världen i stort, så måste vi acceptera detta faktum. Tidpunkterna för öppnandet av tidslåsen, är som nämnts tidigare, resultatet av interaktionerna mellan de individella och kosmiska cyklerna. Med hjälp av Tzolkin kan vi exakt förutsäga när de skall komma, vilken energi som regerar, men ej vad detta kommer att innebära för planeten eller oss själva. Det är därför ingen underdrift att det gagnar oss att försöka förstå tidsflödet och hur vi skall kunna flyta med det.

Den Fria Viljans Framtid

Om vi i ljuset av ovanstående accepterar det "osynliga" flödet av kosmiska energier och deras påverkan, inser vi strax att vi också måste ompröva den Fria Viljans roll i våra liv. Även om vi ger oss själva ett visst utrymme att utöva en Fri Vilja, så måste vi och vår omgivning ändå anses vara starkt påverkade av energierna i den Kosmiska Planen och de begränsningar som de medför. Vi är maktlösa när det gäller själva existensen av de kosmiska tidsenergierna och kan inteens påverka deras växlingar. Ändå är inte det val som vi gör beträffande hur vi skall förhålla oss till dessa energier förutbestämt. Energierna som växlar i tidens flöde kommer att fortsätta att prägla våra handlingar och tankar även när dessa speglar de medvetna val vi har gjort.

Vi har ett öde (av den Gudomliga Planen förutbestämd väg) att gå samtidigt som vi har en Fri Vilja och dessa båda påverkar varandra och formar våra livs framtida kurs. Med detta i minnet kan vi inte se oss själva helt som offer för våra öden, men vi är å andra sidan inte heller allsmäktiga skapare som kan eliminera dess förutbestämda skeenden. Vårt livsöde mejslas ut i interaktionen mellan de kosmiska skapelsecyklerna och våra individuella cykler, med en viss påverkan av vår fria vilja och dess val. Det är detta som styr vår personliga evolution och denna kan härledas tillbaka till födelsen - och förmodligen längre.

Vad som växt fram utifrån denna diskussion om kalendrar är en klar insikt om vår förmåga till val och dessas inneboende möjligheter. Ett val som vi står inför är huruvida vi väljer att lära oss använda Mayakalendern parallellt med den Gregorianska kalendern. Att välja detta kan sägas vara liktydigt med att erkänna existensen av en kosmisk plan och att se att det finns ett syfte med våra liv som en del av denna plan. Alternativet är att hålla fast vid en fysiskt, eller astronomiskt, baserad kalender och följaktligen se livets händelseförlopp som en serie tillfälligheter, vilka orsakas av materiella faktorer. Vårt eventuella val att följa Mayakalendern är inte förutbestämt. Ändå så blir ställningstagandet när det väl kommer, starkt påverkat av det nuvarande flödet hos de kosmiska energierna. Eftersom vi redan gått in i den Galaktiska Skapelsecykeln (1999) så har skapelsens frekvens ökat, och ett tidslås har öppnats. Denna frekvensökning medför i sin tur att det blir svårare att förneka existensen av den Kosmiska eller Gudomliga Planen. Så även om vi har ett fritt val så är förutsättningarna för detta val betingat av denna plan - och tvärtom.

Samma sak gäller även på en större global nivå. Hur den Kosmiska Planen manifesterar sig betingas också av de val som vi gör på ett kollektivt plan. Skeendet är som sagts inte förutbestämt i detalj och man kan inte säga att saker blivit exakt på det sätt som de är bara för att de har utvecklats i fas med de energivågor som Mayakalendern beskriver. Vad den kosmiska planen i själva verket gör är att den inspirerar kreativiteten i en förutbestämd rytm. Denna är förenlig med den stegvisa expansion som den rådande ramen för det mänskliga medvetandet medger. Men det är människornas val som bestämmer själva händelseförloppet och dess uttryck. Vi kan därför välja att uttrycka den kreativitet som vi, från gudomligt håll, inspirerats till på många olika sätt. Huruvida denna värld kommer att sluta som ett paradis eller i en katastrof beror inte på den Kosmiska Planen. Det kommer att bestämmas, i en allt högre grad av oss själva och de val som vi gör, medan vi gradvis lär oss om den Gudomliga Planen och hur den bör fullföljas.

Europeiskt-Kristna tänkesätt har alltid betonat på individens fria vilja i skapelsen, dvs 1 (+12), medan Västerlänningarna, Maya, har betonat sammanflätningen av våra inneboende öden i skapelsens kosmiska nätverk (13). Men kanske är sanningen alltså inte "antingen eller", utan "både och."

Så vi vill både "tona in" oss på skapelsens universella flöde och aktivt bli "medskapare" för våra egna öden. Vi måste både bli medvetna om vart det kosmiska tidsflödet tar oss som en del av det mänskliga kollektivet och samtidigt skapa en riktning för vårt eget liv mitt i detta. Det är ett "både...och."

Både i det Kosmiska Tidsflödet och för utvecklingen av den Galaktiska Skapelsecykeln, som påbörjades 1999, så tror jag att den viktigaste aspekten för närvarande är den Tun-baserade rytmen (Mayas andligt baserade 360-dagars cykel).

Tzolkin-cykeln, med sina 260 dagar som kan indelas i Trecenor, (13 dagars cykler) eller Uinaler, (20 dagars cykler) spelar emellertid också en roll i denna nystartade Galaktiska Skapelsecykel. Därför hör kunskaperna om dessa bägge skapelsecykler, dvs Tzolkin och den Galaktiska Skapelsecykeln, ihop och är nära besläktade. I själva verket är den Galaktiska Skapelsecykelns ett uttryck för Tzolkins LJUS/MÖRKER-mönster. Alla Skapelsens cykler är uppbyggda efter samma mönster. Om du vill: Gud skapar allt i världen på SJU DAGAR och SEX NÄTTER.

Den Framväxande Galaktiska Skapelsecykeln och IT-civilisationen

"Denna cykel (om tretton tun) kommer att börja 1999 och kan ha att göra med framväxten av något sorts självgenererande global datorintelligens. På samma sätt som skriftspråket bara användes av en liten del av mänskligheten för 13 x 202 tun sedan, och först idag är något som hela världen är i besittning av, kan man anta att den möjlighet som kommer att uppstå 1999 kommer att göra en relativt ouppmärksammad start och sedan snabbt sprida sig över planeten inför slutet på cykeln 2011."

Maya-hypotesen (Carl Johan Calleman, 1994)

(Denna 8:e Undervärlds vågmönster och linjära tidsram presenteras mer i detalj i boken
Solving the Greatest Mystery of Our Time: The Mayan Calendar).

1999 gick vi in i den Galaktiska Skapelsecykeln (se Fig 55). Under den första DAGEN av denna åttonde skapelsecykel (av nio), så spreds det en medvetenhet om att mänskligheten hade gått in i en ny civilisation, en "ny ekonomi". Framväxten av denna nya civilisation sågs i första hand som ett resultat av den datoriserade IT-revolutionen som med åtföljande förändringar bara kan jämföras med början på den industriella revolutionen i mitten på 1700-talet.

Dessa observationer kring födelsen av en ny civilisation/ekonomi är helt riktiga, men vad de flesta människor inte inser är att framväxten av denna var förutsägbar utifrån Mayakalendern, och i själva verket redan hade förutsagts (se Maya-hypotesen). Informationsteknologin är med andra ord lika mycket en del av den kosmiska planen som uppfinningarna av skrivkonsten eller telegrafen var. Marken har emellertid förberetts för IT-civilisationen under hela den Fjärde Världen* i den Planetära Undervärlden som började 1947, då också de allra först datorerna uppfanns. (Se vidare Telekommunikationernas utveckling) (*Denna text tar inte upp begreppen om Mayas indelning av varje skapelsecykel i de fyra och de fem Världarna.)

Så man kan inte påstå att saker och ting uppstår utan orsak. På exakt på samma sätt som fröet till den industriella revolutionen planterades under den Planetära Cykelns första Katun, 1755-1775, så kom de första fröna till den kommande IT-civilisationen att planteras under den Galaktiska Cykelns först Tun, (5:e januari 1999 - 30:e december 2000).

Dessa IT-gurus (föregångarna) har alltså haft helt rätt när de påpekat hur dramatiska de förändringar som nu äger rum är. Den Första Himlen 1999, som behärskades av Xiuhtecutli, var bara början och mer är på väg i en hisnande utvecklingstakt. Vad som är helt säkert är att denna nya ram för medvetandet och den teknologi som är förknippad med den, kommer att utvecklas i enlighet med det pulsvisa mönster om Sju DAGAR och Sex NÄTTER som all skapelse är underkastad (Se fig 55).

Den Galaktiska Skapelsecykeln är samma sak som Apokalypsen

Vi vill föreslå är att den Galaktiska Skapelsecykeln (1999 - 2011) är identisk med det som i Kristen terminologi kallas för Apokalypsen, den "uppenbarelse" som mänskligheten kommer att vara del av vid skapelsens fullbordande fas. Att det vi kallar den Galaktiska Skapelsecykeln verkligen är Apokalypsen tycks stå helt klart, inte bara genom den ganska kryptiska hänvisningen i Uppenbarelseboken (12:6 och 12:14) ett Tun beskrivs som en tidsenhet, men framför allt genom de många sekvenser av Sju som beskrivs i nämnda uppenbarelse: Sju änglar, Sju andar, Sju trumpeter etc. Dessa är symboliska gestaltningar av de sekvenser om Sju DAGAR som nu alla går mot sin fullbordan vid samma tidpunkt, dvs den 28e oktober 2011. Uppenbarelsebokens viktigaste budskap är Sju och Apokalypsen är det som pågår just nu. Tvärtemot den allmänna föreställningen så beskriver inte Uppenbarelseboken Apokalypsen som världens undergång, utan snarare som ett kaotiskt skeende innan paradiset. I bibeln talas det om hur detta paradis, "Det Nya Jerusalem", skall återuppstå. Uppenbarelsboken avslutas med en beskrivning av en värld befriad från smärta och lidande, dvs slutet på världen som vi idag känner den.

Så om vi skall utgå ifrån profetian i Uppenbarelseboken och sätta den i samband med den Galaktiska Skapelsecykelns snabba energiförändringar, (varje DAG och NATT är bara 360 dagar) så har vi ingen anledning att vänta oss att sakernas tillstånd skall vara lugnt och balanserat, varken på de globala eller de galaktiska nivåerna. Tvärtom, den snabba rytmen för förändringarna tillåter oss att förutsäga att det kommer att vara stormigt väder på skapelsens hav. Hastigheten på förändringarna kommer att vara mycket hög och kommer att öka ytterligare när vi närmar oss den Universella Cykeln, i februari 2011. Syftet med denna bok är att erbjuda tillgång till den hjälp och de möjligheter som återfinns i Tzolkin när det gäller att navigera dessa vatten. Boken syftar till att vara en hjälp till att stämma an sin intuition med den Kosmiska Planen, så att var och en kan förverkliga sitt eget speciella syfte i denna. Jag tror att så länge vi verkligen följer hjärtats mening så kommer vi i grunden att vara lyckliga.

En höjning av medvetandet genererar potentiella konflikter -
Fallet med Mellanöstern

Vad betyder det då i praktiken att vi nu får ett förhöjt Galaktiskt Medvetande? Delvis betyder det att vår världsbild nu kommer att expandera på ett snabbare och mer påtagligt sätt. Informationsmängden och förmågan att ta in den ökar. Under 1999, dvs den första DAGEN (se Fig 55) av den Galaktiska Skapelsecykeln så bevisades till exempel för första gången definitivt existensen av extrasolära planeter och vi kan därmed se ett typiskt tecken på hur expansionen av vårt medvetande leder oss till att vidga våra horisonter. Detta betyder också att vi utvidgar vår förmåga att se saker från ett högre perspektiv jämfört med under tidigare cykler.

"Kommer detta högre perspektiv då definitivtatt leda till världsfred?" kan vi fråga oss. I det långa loppet måste vara bli ja, men på kortare sikt så är det inte alls säkert, snarare tvärt om. Detta beror på att de snabba energiförändringarna kommer att leda till oro eftersom alla cykliska förändringar kan medföra potentiella konflikter. Den "gamla" tanken vill försvara sig mot den "nya".

Genom att applicera Skapelsecyklernas DAGAR och NÄTTER på en encyclopedi är det lätt att i det förflutna se hur dessa energiskiften har frammanat militära kampanjer. (Beskrivs mer ingående i Kapitel 5 av denna bok). Där ser vi att även pulsen av ett nytt LJUS/DAG kan generera konflikter då en tidigare existerande och allmänt accepterad sanning/balans rubbas och det dyker upp något nytt som skall transformera det gamla. Vi kan t ex se att både Napoleonkrigen och det Första Världskriget inträffade under DAGAR i den Planetära Skapelsecykeln, nämligen under DAG 2 och DAG 5. Under den Galaktiska Skapelsecykeln där DAG 2 ungefär motsvarar 2001 och DAG 5 ungefär motsvarar 2007, bör vi vara vaksamma på att de konsekvenser som medvetandeförändringarna kan innebära, dvs att de energier som drivs fram under DAGARNA 2 och 5, kan generera krigshandlingar.

Men kommer då något större krig att bryta ut snart? Om vi från ett Mayakalederperspektiv tittar på Napoelonkrigen, som ju inföll på DAG 2 av den Planetära Cykeln (1794-1814), så var dessa egentligen uttryck för en skapelsepuls, som svepte bort den gamla världens kungliga dynastier, och den världsordning som Europa hade ärvt från den föregående Nationella Undervärlden.

Napoleonkrigen förberedde sålunda marken för en utveckling i riktning mot republik och demokrati samtidigt som kungahusen och furstendömena i stort sett förlorade all sin makt och inflytande. Makten transformerades till ett nytt uttryck som kan härledas till en aspekt av den Planetära Cykelns medvetande.

Att Napoleon Bonaparte hade personliga ambitioner och tog på sig en kejsares roll, som ju är ett extremt uttryck just för den föregående ordningen, samtidigt som han skakade den gamla världsordningen i grunden, visar hur individuella val kommer in och hur hybrida former ofta manifesteras när en ny medvetandenivå börjar att dominera över en tidigare. Den objektiva funktionen som Napoleonkrigen hade var emellertid att för alltid försvaga den gamla dynastiska världsordningen vid den tidpunkt då den andra DAGEN av den Planetära Skapelsecykeln inträdde. Trots att den så kallade Reaktionen under NATT 2, (1814-1834) tillfälligt återinsatte många av de dynastier som tidigare hade behärskat Europa, så skulle deras makt ifrån denna tidpunkt gradvis försvagas och transformeras av en stegvis framväxande, och allt mer dominerande, nya ramen för medvetandet.

I Mellanöstern är idag situationen något likartad. Detta i det att konflikterna som finns där, har sina direkta rötter i den gamla ordningen, dvs de skapades redan i början av den Nationella Cykeln. I skrivande stund, i slutet av år 2000, så förefaller ett omfattande krig i Mellanöstern föreligga som en verklig möjlighet under år 2001. Parallelen till Napoleonkrigen under DAG 2 av den Planetära Cykeln förebådar dessutom att en sådan utveckling förefaller än mer sannolik.

Helt klart så är många av de attityder, på vilka de militära och politiska konflikterna i området grundas, helt otidsenliga och borde därför redan vara historia. Det är mycket möjligt att, i samband med att den andra DAGEN av den Galaktiska Skapelsecykeln börjar (24 dec 2000), så kommer saker att börja hända. Kanske speciellt i de områden av världen som domineras av ett föråldrat tänkande. Det är uppenbart att den gamla ordningen med religiösa konflikter i Mellanöstern inte har någon framtid. Och nu när den nya högre ramen för medvetandet blir dominerande måste därför konflikterna där lösas på det ena eller andra sättet.

Upprinnelsen till upplösningen kommer huvudsakligen att komma under den andra DAGEN av cykeln. Detta är en slutsats som vi kan dra från Mayakalendern profetiska egenskaper genom parallellen med Napoleonkrigen.

Frågan är bara hur lösningen kommer att se ut och hur den kommer att påverka människorna. I detta kommer uppenbarligen individuella val att spela en stor roll. Framför allt hos de religiösa, politiska och militära ledarna. En Upplyst inställning i detta avseende borde vara att vi alla är samma Guds barn, vi är alla aspekter av samma skapelseprocess och att allt det som skiljer oss människor åt vid jämförelse är att anse som mindre betydelsefullt. På sätt och vis är situationen i Mellanöstern inte en konflikt mellan människor eller ens religioner. Snarare är det en konflikt som genereras av olika nivåer av medvetande, vilka fostrar sina speciella tänkesätt, mentaliteter och attityder till livet. Denna konflikt mellan gamla och nya medvetandenivåer bör lösas harmoniskt och ytterst individuellt i varje människa, även om den också självfallet måste bearbetas i en kollektiv mening.

Över hela världen kommer människor att påverkas av denna andra puls av Galaktiskt Medvetande som tjänar uppkomsten av ett högre perspektiv och en utveckling i riktning mot att överskrida de konflikter som vi har ärvt från bl a den Nationella Cykelns medvetande. Men många personer i Mellanöstern har kommit att identifiera sig med, och grunda sin makt på, ett anammande av ålderdomliga religiösa principer och vill inte se denna makt svepas bort av den nya vind som följer med det högre medvetandet.

Trots att området kommer att bli starkt påverkat av den nya pulsen hos det högre Galaktiska Medvetandet så kommer sannolikt resultatet att bli något slags hybriduttryck. Kanske blir det en extrem blandning av detta nya medvetande och det gamla som löser konflikten. Se parallellen med Napolen ovan. Oavsett hur konflikterna i Mellanöstern och på andra håll i världen löser sig, så kommer de steg för steg att överskridas i takt med att den nya nivån av medvetande blir dominerande. Denna långsiktiga utveckling kommer inte att kunna att vända om. Men den kritiska punkten för huruvida detta kommer resultera i våldsamma eller icke-våldsamma uttryck, är i vilken utsträckning människor fritt och medvetet väljer att anpassa sig till den framväxande nya ramen för medvetandet. Den Gudomliga planen kan bara skapa möjligheter för oss att redan nu välja fred, men vi måste göra det själva.

Mayakalendern är den enda pålitliga informationskällan beträffande när framtidens energiväxlingar äger rum och vad dessa kan medföra

På liknande sätt är det också i många andra fall möjligt för oss att få en mycket omfattande information om vad framtiden kommer att föra med sig. Vi kan helt enkelt få information genom att titta på historiska paralleller i ljuset av mayakalendern. Om vi studerar vad NATT 5 under den Planetära Cykeln, (1932-1952) - behärskad av den energi som Maya kallar Mörkrets Herre - innebar för planeten, så ser vi att under denna tid så uppstod: Den Stora Depressionen, Hitlerismen, Stalinismen, Andra Världskriget samt Atom- och vätebomberna. Detta betyder att vi har all anledning att förvänta oss att NATT 5 i den Galaktiska Cykeln, ungefärligen år 2008, för alla människor kommer att bli en mycket svår tid då vi ställs inför avgörande val.

Men det finns ingen anledning att bara ta fram negativa exempel när det gäller att visa på Mayakalenderns profetiska egenskaper. Om vi t ex tittar på Blomstringens Katun i den Planetära Cykeln, (DAG 6, 1952-1972) så såg vi, trots att denna tid i ett perspektiv var laddad med hög politisk spänning, ändå en långvarig utveckling av välstånd. Vi kan också lägga märke till att början på DAG 7, (Fruktbärandets Katun, 1992-2011), har varit den i särklass fredligaste i mänsklighetens historia. Eftersom vi nu befinner oss i början på en process av att utveckla en ännu högre ram för medvetandet, där betydelsen av våra val och vår fria vilja kommer att öka, så är emellertid inte utvecklingen förutbestämd. Det enda vi vet är att de energier, Mayagudarna, vilka var och en äger sin unika påverkan på olika cykler, vid vissa bestämda tidpunkter ökar riskerna och förutsättningarna för vissa typer av händelser. Mayakalendern visar mönstret för när och hur.

Om Mayakalendern inte kan användas för att förutsäga händelseförlopp och framtiden exakt, "vad har man då för nytta av den?", frågar sig någon. Men om Mayakalendern skulle kunna användas för att förutsäga saker och ting exakt, så skulle det innebära att människorna inte skulle äga någon fri vilja. Vad Mayakalendern är användbar till är att, baserat på historiska analogier, förstå när möjligheter till vissa skeenden kan uppstå och när de inte kan det. Mellanöstern-konfliktens parallell med Napoleonkrigen är bara ett tydligt exempel. Allt som vi har ärvt från de föregående, lägre Undervärldarna och som inte är förenligt med den slutgiltiga, harmoniska enheten på jorden, kommer nu att komma upp till ytan. Detta för att i sinom tid transformeras i ljuset av det nya och högre medvetande som denna och nästa Undervärld för med sig.

Mayakalendern förmedlar en mycket viktiga kunskap till oss: Till slut kommer den högsta, gudomliga nivån av medvetande, den Universella Undervärlden, att dominera Jorden. Detta kommer att innebära att alla konflikter som existerat i tidigare Undervärldar då kommer att vara lösta. Detta är fullbordat på Tzolkindagen, 13 Ahau, den 28:e oktober år 2011.

Vårt medvetande expanderar till att inkludera galaxen

Vad vi också med säkerhet vet är att vårt medvetande kommer att fortsätta att expandera och att det inte kommer att finnas några möjligheter för oss att återgå till ett stamliv eller ett nationellt liv. Vår egen världsbild har oåterkalleligt kommit att innefatta hela Jorden och vårt solsystem som en del galaxen. Tanken är då inte heller avlägsen att se oss själva som relaterade till galaxen eller hela universum. Kunskap vi en gång sätt som självklar är svår att lägga bort. Om vi en gång lärt oss att cykla kan vi omöjligen lära oss konsten att inte kunna cykla.

I själva verket så kommer allting att utvecklas mot större och större perspektiv. Globaliseringen är bara början. När vi kommer fram till den Galaktiska Cykelns Fjärde Värld*, (sommaren 2008 som i enlighet med kristen terminologi kan kallas för advent), så kommer inte många saker att likna vad de ser ut idag och "galaktifiering" kommer då att vara ett meningsfullt ord.

Vad vi också vet med säkerhet är att utvecklingen av det nya medvetandet kommer att drivas fram av samma vågrörelse som alternerar mellan skapelsens SJU DAGAR (yttre förändring, kreativitet) och SEX NÄTTER (inre förändring, vila), dvs samma vågrörelse som har drivit fram utvecklingen i alla tidigare Undervärldar.

I den Galaktiska Undervärlden pågår varje DAG och NATT 360 dygn, medan varje DAG och NATT under den Universella Undervärlden endast kommer att pågå under 18 dagar vardera. I den föregående Planetära Undervärlden var varje NATT och DAG 19,7 år. Växlingarna av energierna kommer med andra ord att ske 20 ggr snabbare för varje Undervärld samtidigt som medvetandet ram expanderar 20 ggr mot den tidigare.

Olika delar av världen kommer, beroende på hur de ligger i förhållande till Världsträdet, att påverkas på olika sätt. För varje ny DAG kommer den nya ramen för medvetandet att stärkas och transformera den gamla, men fram till den Sjunde och sista DAGEN så kommer resultaten av dessa pulser endast att bli hybriduttryck för de två sammansmältande medvetandenivåerna. NÄTTERNA tjänar huvudsakligen till att integrera den föregående DAG-pulsen och förbereda för nästa samtidigt som de nya fenomenen sprids till områden belägna utanför förändringarnas "heta" punkter.

De tillstånd/energier som är rådande i de 13 olika Himlarna har också återverkningar på våra liv som individer.

De täta växlingarna mellan DAGAR och NÄTTER i denna Galaktiska Undervärld, med de åtföljande skiftena i Yin/Yang-dualitet, är vad som ligger bakom det faktum att ytterst få kan säga sig ha funnit en varaktig harmonisk, inre balans i sina liv. Och om vi för tillfället tycker oss äga en sådan inre balans så kan denna lätt svepas bort med nästa skifte i Yin/Yang-polaritet.

De omväxlande skiftena i Yin/Yang-polaritet påverkar också våra förhållanden med dem runt omkring oss. Det är kanske så att de som är mest intonade på de kosmiska energierna och kommit in i den Galaktiska Skapelsecykelns flöde, åtminstone inledningsvis löper störst risk att se konflikter blomma upp i sina relationer, medan de som aldrig strävat efter att befria sig från dominansen av de lägre och tätare Undervärldarna, bara fortsätter i sin vanliga, materiellt styrda lunk (Man kan förstå att de människor, vars medvetande ännu inte är i resonans med den Galaktiska Undervärlden, inte är lika mottagliga för den nya impulserna och därför inte förändras lika snabbt).

Skapelsen Accelererar Tiden

Skapelsesens tillstånd kunde faktiskt inte vara annorlunda eftersom den höga frekvensen av växlingar i den Galaktiska Skapelsecykeln nu vänder på varje sten. Vad som nyss såg ut att vara en god idé, genom det seende som genererades av resonansen med en specifik Yin/Yang-polaritet, kan förlora all sin attraktionskraft när ett nytt Tun (360 dagars period) börjar, något som i den nuvarande Galaktiska Undervärlden är samma tidsrymd som en DAG eller en NATT. Av detta skäl blir långsiktig planering allt svårare för alla. Det är inte endast ett personligt problem om vi har svårt att planera på det sätt som vi kunde göra tidigare. Arbetsmarknaden har förändrats och det är allt svårare att förutspå konjunkturerna och marknadens påverkan på våra liv. Det är den höga hastighet med vilken saker och ting förändras under den Galaktiska Skapelsecykeln som rör om i grytan.

De enda som kan tänkas finna en sann, stabil och harmonisk balans skulle vara de som redan har uppnått en nivå av medvetande som är i resonans med den Universella Undervärlden. Detta skulle betyda att de har överskridit påverkan från de skiftande Yin/Yang-polariteten som dominerar överallt annars. Troligtvis kan ännu ingen permanent uppnå ett sådant medvetande men vi kan sträva efter att grunda våra beslut på ett sådant.

Kommer vi så att kunna surfa på skapelsens vågor eller kommer vi att dränkas av dem? Ja, vilka möjligheter som kommer att manifestera sig och vilka som inte gör det beror i stor utsträckning på hur vi, individuellt och kollektivt, väljer att assimilera den kunskap Mayafolket lämnat till oss. En betydande faktor är hurvida vi använder Mayakalendern till vägledning för vår intuition och låter denna vägleda oss. Vad som är avgörande för hur saker och ting skall gå är verkligen i vilken utsträckning människor är förberedda och väljer en transformerande väg i riktning mot Upplysning. Vad som är avgörande är med andra ord i vilken utsträckning människor är medvetna om att vi nu håller på att klättra upp till en högre medvetandenivå och huruvida de är villiga att förbereda sig för detta. Eftersom vi inte längre behöver vara den gudomliga skapelseprocessens marionetter, så behöver det inte nödvändigtvis uppstå några krig under denna period. Men å andra sidan, att inte vara en marionett innebär att om det skall bli fred så måste vi av egen fri vilja välja en väg i denna riktning.

Vad innebär Upplysning?

Under den Galaktiska Skapelsecykeln så kommer Yin/Yang-dualiteten att vara omvänd jämfört med vad den är i illustrationen.

Vi kan alltså förvänta oss att den Galaktiska Cykeln i västerlandet kommer att generera en fascination för den Nya Teknologin och den Nya Ekonomin, medan fokus österut - i Ryssland, Indien och Kina - sannolikt kommer att vara inriktat på Andlig Upplysning. De fulla effekterna av detta kommer dock sannolikt inte visa sig förrän ungefär vid mittpunkten av denna 13-tuncykel, dvs. vid början av den Tredje av de Fyra Världarna (sommaren 2005). (Se fig 55)

Det tidlösa Kosmiska medvetande som kommer att genereras av den Universella Cykeln kommer att leda en del till att försöka anpassa sitt individuella medvetande till denna Undervärlds energi. I enlighet med de Österländska traditionerna så innebär "att anpassa sitt medvetande till en universell ram" just att uppnå Upplysning, dvs ett tillstånd befriat från dominansen av självets lägre aspekter. Åtminstone en andlig lärare i Indien, Kalki, ansluter sig till tankegången att Mayakalendern anger tidsramen för mänsklighetens Upplysning. Med ett sådant synsätt kan Öst och Väst mötas i en gemensam förståelse för människolivets syfte och natur.

Även om det kan vara intellektuellt stimulerande att studera händelser på jorden i ljuset av Mayakalendern, så är dess viktigaste roll att få oss att inse att planen för universums utveckling egentligen är en plan för att göra människor till Upplysta varelser, och att vi faktiskt är aspekter av det gudomliga i vardande. För varje steg uppåt på den kosmiska pyramiden så blir vi allt sannare avbilder av Gud, och detta tycks vara denna skapelses syfte. Huruvida skapelsen handlar om att människor blir mer Gudsliknande eller att Gud manifesterar sig i form av mänskliga varelser är egentligen mer av en semantisk fråga.

En ofta omtalad aspekt av det Upplysta Tillståndet sägs vara erfarenheten av att vara i en "enhet med Allt Som Är", insikten om att allting är en enhet och hör samman. Man upplever då en självklar enhet med allt levande och det att inte finns någon separation. Mayakalendern visar att det är exakt i den riktningen som skapelsen kommer att gå när vi uppnår en Universell ram för medvetandet. Detta sker på den högsta nivån av den kosmiska nio-stegs pyramiden. Där kommer intet av det Gudomliga ljuset att blockeras av något förmörkande filter.

Men Upplysning uppstår inte i ett vakuum. Eftersom medvetandets ram är betingad av den härskande Undervärlden så betyder det att möjligheten till den slutgiltiga och sanna Upplysningen ännu inte har funnits på vår planet. Minns att Jesus sade: "Mitt rike är icke av denna världen. Guds rike är inom er. Alla kan bli som jag, ja långt därutöver."

Varje nivå av medvetande, vilka motsvarar var och en av de Nio Undervärldarna, utvecklar sina egna uttryck för människans förmågor inom sin speciella ram. Var och en av dessa Undervärldar genererar en speciell, högsta intuition som också anger ramen för ett högsta möjliga, Upplyst tillstånd. Vi kan förmoda att Jesus och Mohammed nådde just dit inom den ram som den Nationella Cykeln medgav.

Det tillstånd av Upplysning som blir möjligt på den Nionde och Kosmiska/Universella nivån kommer dock att vara annorlunda. Detta eftersom alla kommer att dela Upplysningen på denna nivå och att vi inte kommer att kunna återgå till en lägre medvetandenivå. Det kommer inte att bli någon mer reinkarnation, inga fler läxor att lära och ingen önskan till att engagera sig i självets lägre nivåer. Vi kommer att bli manifestationer av den gudomliga planens högsta nivå.

Som nämnts tidigare, så uttrycks samtliga nivåer som motsvarar de Nio Undervärldarna också på distinkta sätt genom våra kroppar och i våra individuella varelser. Cellerna skapades vid den lägsta Undervärlden, däggdjurshjärnan vid nästa och så vidare tills dess att mer andliga, känslomässiga och intellektuella nivåer skapas av de högre Undervärldarna. Det kan också tänkas finnas samband mellan framväxten av olika chakran och de olika Undervärldarna.

När en människa "föds" in i en ny Undervärld så ligger vägen öppen för möjligheten att transformeras i samtliga aspekter. Nivåer och kunskap om existensen som tidigare inte funnits tillgänglig kommer till ytan. Av detta skäl måste de lägre nivåerna av vårt medvetande transformeras för att kunna ingå i den nya helheten. Detta för att denna helhet så småningom skall kunna fungera harmoniskt.

De högre, mer personligt utvecklade medvetande-nivåerna kommer då att transformera de lägre, kollektivt styrda medvetandenivåerna. Företeelser som efter medvetna val anpassas till det nya sättet att vara.

I de andliga övningar som tillämpas i Österlandet för att uppnå ett Upplyst Tillstånd av Varande betonas ofta transformationen av de lägre nivåerna av självet. Processen för att uppnå Upplysning är ofta inriktad på att de lägre materiella nivåerna av självetskall underordnas de högre nivåerna av medvetande och att föra individen till en insikt om att hon i grunden är ande och medvetande, en ande som kan befrias från den materiella existensens bojor. Sådana lägre nivåer av oss själva, dvs alla de aspekter som har sitt ursprung i de ramar för medvetadet som är mer begränsade än den Universella, är alltså föremål för den pågående och kommande transformationen.

Processen för en individ att uppnå Upplysning är egentligen inte något annat än en spegling av samma process som pågår i en mycket större skala i hela Kosmos: Som där Uppe, Så Där Nere.
Men det är nödvändigt att förstå dialektiken i detta. Upplysning sker inte av sig självt, med möjliga undantag för korta, tillfälliga inblickar in i detta tillstånd. Därför måste människor verkligen göra ett medvetet val om hon vill att Universums syfte skall kunna förverkligas. Universum kan inte bli Upplyst om det inte finns Upplysta individer som har valt detta av fri vilja. Somliga kommer att inse detta och börja gå på denna väg före andra, men eftersom denna väg endast kan beträdas genom ett fritt, kärleksfullt val så återstår det att se hur många som kliver på.

Att fokusera sig på möjliga förestående katastrofer och jordförändringar, eller det ibland mycket hotfulla språket i Uppenbarelseboken och i andra profetior, tjänar förmodligen inte den gudomliga planen. Ändå är tanken på att det skulle tjäna vår överlevnad att uppnå Upplysning i enlighet med Mayakalendern, och därmed medvetet tona in och samverka med framväxten av de nya ramarna för medvetandet, är logisk. Utvecklingen av ramarna för ett upplyst medvetande är kopplad till de SJU DAGARNA och SEX NÄTTERNA hos både den Galaktiska och den Universella Undervärlden. Det är klart att rädsla eller egenintresse inte är lämpliga motiv för att försöka påbörja en klättring på Upplysningens Pyramid, men i det större perspektivet finns det en logik i ovanstående som vi inte kan ignorera. De energier eller Himlar som härskar i Kosmos måste reflekteras i det mänskliga medvetandet för att ett harmoniskt förhållande skall kunna uppstå och sedan råda.

Den bästa metoden att uppnå Upplysning är att genomskåda de lägre medvetandenivåernas dominans och genom att lyfta sig över denna så småningom uppnå till ett tillstånd av Enhet med Allt Som Är. Detta medför också en enhet och identifiering med var och en av skapelsens manifestationer. Detta är i själva verket är ett gudomligt tillstånd - In Lak'ech-filosofin (I am another You).

Även om det redan lär finnas andliga tekniker som leder till detta gudomliga tillstånd, utvecklade kanske speciellt i Indien, så finns det vissa saker som kan läggas till genom den bredare förståelse som bruket av Mayakalendern ger upphov till. Om man vill höja sitt medvetande till ett högre tillstånd så kan det vara en god idé att alltid hålla ett öga på vilken nivå av medvetandet, eller rättare sagt, i vilken av Skapelsens Undervärldar som olika mänskliga vanor och tankar har haft sitt ursprung.

Mayas Himlar och Undervärldar formar Människans syn på det gudomliga

Grunden för mänsklighetens större religioner skapades inom den ram för medvetandet och de mentaliteter som genererades under den Nationella Skapelsecykeln eller den Sjätte Undervärlden (3115 F.K - 2011). Denna undervärlds patriarkaliska natur var en direkt konsekvens av det medvetandefält som behärskade planeten fram till ingången av den Planetära Cykeln (1755).

Detta betyder att ett strikt annammande av de rituella uttryck som gäller för religioner uppkomna under denna tid också innebär att man riskerar att "fastna" i denna, lägre Undervärlds, medvetandenivå, något som i själva verket kan blockera uppnåendet av det Upplysta Tillstånd som väntar i den Nionde, Universella, medvetandenivån (feb 2011 - okt 2011). Detta innebär inte att man saknar förmåga till att bli Upplyst om man är Katolik, Muslim, Jude eller vad som helst annat. Det betyder bara att en religiös anknytning, med rötter i denna tid, håller dess utövare fjättrade vid de begränsningar som återfinns i den Nationella Cykelns medvetandesfär. Om man till exempel inte erkänner andra religioner som aspekter av det Gudomliga och att alla är barn till samma Gudomliga skapelse, så kan detta inte innebära annat än att man faktiskt inte är Upplyst.

Sådana argument är inte bara tillämpbara på handlingar och tankar som är kopplade till de olika religionerna. Men vill man nå det Högsta Upplysta Tillståndet så kommer man att betjänas av att alltid hålla ett öga på i vilken Undervärld våra livsvanor och idéer har sina ursprung, Man bör samtidigt överväga att transformera till dess högsta form allt som har sitt ursprung i lägre ramar för medvetandet.

Att transformera betyder dock inte att utradera. De högre nivåerna av medvetande byggs på den grund som skapas av de lägre nivåerna i den kosmiska pyramiden och inte genom att de senaste förstörs. Det är sålunda inte meningen att den nu framväxande galaktiska ramen för medvetandet helt skall svepa bort existensen av t.ex. nationstillhörighet bara därför att denna har sitt ursprung på en lägre nivå. Det betyder bara att innebörden av nationstillhörighet måste transformeras och förpassas till en underordnad roll i takt med framväxten av den nya och högre nivån av medvetandet- det Galaktiska Medvetandet - som på samma sätt, vid ingången av 2011, måste börja transformeras för att kunna integreras i det Universella Medvetandet.

Att klättra uppför den Kosmiska Pyramiden handlar för övrigt inte bara om att överskrida den typ av medvetande som har genererat så många religionskrig, dvs det Nationella Medvetandet. Nu handlar det också om att överskrida många av de andliga uttryck som genererades av den Planetära Cykeln. Även om det kanske varit underhållande och tankeväckande, så är mycket sk kanaliserad information, historier kring UFO, Babylonisk astrologi, Lemurierna och Atlantis etc, etc, och som återfunnits hos New Age-rörelsen, helt enkelt inte sanna. Sådana tankegångar har uppkommit i den Planetära Medvetandenivåns sensationalism. Man kan se det som en vilt växande hybrid av Nationellt, Planetärt och Galaktiskt Medvetande.

Det verkar som om andlighet i den Planetära Medvetandenivån har behövt presenteras på ett sensationellt sätt för att väcka något som helst intresse i den allmänna materialism som rått och råder och för att skilja sig från de historiska religionerna. Det verkar som de glasögon som den Planetära Undervärlden givit oss att se genom, inte gav oss möjlighet att se den vardagliga verkligheten som andlig, och att det därför krävdes alla sorters häftiga fenomen och idéer för att få människorna att börja "tro" och tänka själva.

I och med inträdet i den Galaktiska Undervärlden så kan vi nu börja se klarare på existensen, dvs inse att all fysisk verklighet har sitt ursprung i den andliga världen. Det innebär att även sådana saker som maskiner och tekniska uppfinningar, vilka har tyckts sakna andlig grund, i själva verket nu kan ses som skapade genom verkan av den kosmiska planen. Gradvis, i takt med den nya mognad som nya högre medvetandenivåer trots allt medfört har människorna givits förmåga att utveckla sådana redskap.

Spontant tänker vi ofta att naturen är helig och tekniken är ohelig. Men om människan är helig och har givits förmåga att skapa teknik i takt med den gudomliga planens utveckling är det då så självklart att tekniken är ohelig? Kan vi verkligen hoppas på att skapa en harmonisk balans mellan natur och teknik om vi betraktar den ena som ohelig och "fel"? Kanske är vår uppgift i dag i själva verket att skapa en helig teknik så att en harmonisk balans kan uppstå.

Kanske är det i själva verket inget fel med människan eller det som hon har skapat. Hon kan ju inte vara mer än den nivån av medvetande som Kosmos har gett henne att växa i tillåter. Hon kan inte vara mer än hon är. Hon kan inte vara mindre än vad hon är. Hon kan bara vara vad hon är och hon har alltid gjort sitt bästa.

Att söka Sanningen och att vara vänlig

Ett annat steg på vägen mot Upplysning är att överskrida det fragmenterade tillstånd som vår vetenskap befinner sig i. Denna har sitt ursprung i den Planetära Undervärlden och även om den oftast är faktamässigt korrekt, har den misslyckats med att ge oss en världsbild som är holistisk. Detta beror huvudsakligen på dess företrädares ovilja att erkänna existensen av en osynlig, Intelligent Kraft bakom den fysiska verklighetens utveckling. Det man inte ser eller kan ta på finns inte!

Sanning är sålunda en viktig aspekt av Upplysning. Att sprida och lära sig uttyda Mayakalendern är ett steg på vägen mot ett Upplyst Tillstånd, först på individnivå och sedan för hela världen. Eftersom Mayakalendern i själva verket är ett redskap som bevisar existensen av den intelligens vi kallar Gud och att det finns en Kosmisk tidsplan, är den ofrånkomligen en Universell Sanning! Den visar samtidigt att det finns ett högre syfte med det mänskliga livet och på mänsklighetens grundläggande enhet med Allt Som Är. Mayakalenderns inneboende sanningar, vilka bevisats tidigare i denna bok, grundar sig inte på känslor eller fantasier utan på empiriska fakta som har lagts fram efter en vetenskaplig modell. Mayakalenderns huvudsakliga betydelse ligger förmodligen inte i dess användning på ett individuellt plan, utan i den möjlighet den ger oss att logiskt förstå hur alla ting tillhör samma Enhet och att allt är aspekter av skapelseprocessen. På detta sätt tjänar alltid Sanningen mänsklighetens Upplysning.

Så meningen med livet tycks vara att vi skall utvecklas till Gudar i vardande, för att uppnå ett Upplyst Tillstånd som Hans/Hennes avbild med möjlighet till examen under 2011. Men då måste det, i vårt nuvarande evolutionsstadium, också vara en fråga om att arbeta i en riktning som uppfyller villkoren för detta, dvs att tjäna den harmoniska utvecklingen för mänskligheten i dess helhet.

Det är för att hjälpa mänskligheten att uppnå denna Universella ram för medvetandet, som många nu går på den individuella livsväg som de har valt, åtagit sig eller kallats till. Att meditera på en bergstopp i Himalaya kan därför knappast vara ett sätt att praktisera In Lak'ech-filosofin eftersom detta inte kan sägas betjäna resten av världen (Kanske att det inte ens leder till ett Upplyst Tillstånd, med tanke på att det snarare framstår som en separation än en enhet med Allt Som Är.)

Jag tror att det finns en speciell dialektik i processen för att uppnå Upplysning, där individens utveckling mot ett högre tillstånd av medvetande och ett högre perspektiv på den mänskliga existensen gynnar en handlingsväg av tjänande och vice versa. Aspekterna betjänar varandra.
Många människor undrar över vad syftet med deras liv är. Självfallet har det funnits många individer i mänsklighetens historia vars liv, som de i efterhand visat sig, har cirklat kring att förverkliga vissa gudomligt inspirerade projekt. Ta Buddha eller Pasteur, eller vem som helst av de klassiska profeterna eller vetenskapsmännen som exempel. De tycks ha levat för att förverkliga förutbestämda uppgifter under sin livstid, dvs att manifestera sin del av den Gudomliga Planen. Men på det nuvarande stadiet av mänsklighetens utveckling är det verkligen tveksamt hur många människor som har denna typ av mer eller mindre förutbestämda handligsvägar eller syften med livet.

Anledningen till detta påstående är att vi 1999 inträdde i en Galaktisk ram för medvetandet. Inom denna nya ram kommer den Fria Viljan att spela en allt större roll och därför måste vi i varje ögonblick välja vår handlingsväg. En sådan livsväg, i tjänande av mänsklighetens Upplysning, kanske visar sig ha ganska lite att göra med det som vi brukar tänka på som andliga mirakler och storverk; att bota sjukdomar, gå på vattnet eller liknande.

Det kanske i stället är så enkelt att det enda vi behöver göra är att ha empati och visa vänlighet. Att vara vänlig mot en annan varelse är definitivt att ta ett steg på Upplysningens väg och att praktisera In Lak'ech-filosofin. Trots att detta kanske inte låter så spektakulärt så är det något som i högsta grad kräver andlig disciplin för att praktiseras konsekvent. Att ställa sig frågan: "Hur vill jag bli själv bli behandlad ?" kan anses vara lätt. "Vad skulle jag göra om jag var Gud?" är en annan, betydligt svårare, frågeställning som snart kan vara aktuell.

Som beskrivits tidigare, kan Mayakalendern och i synnerhet Tzolkin vara en användningsbar tidsmall för att genomdriva projekt och visa möjliga handligsvägar i dialektiken mellan den fria viljan och den kosmiska skapelseplanen. Om uppnåendet av det Upplysta Tillståndet är själva syftet med det mänskliga livet och Mayakalendern kartlägger vägen dit, så är det naturligt att de vägar som vi utvecklar i detta syfte utvecklas i fas med Mayakalendern. Detta är logiskt.

Men Tzolkin ter sig ännu mer relevant för den Upplysta vägen. Som vi har sett tidigare så är evolutionens skapelsecykler vågrörelser, vågrörelser där polaritet alternerar med enhet. Detta är en process som är grundläggande för hela skapelsen och de kosmiska processer som leder till ett högre, expanderande medvetande.

DAGARNA tycks vara perioder som är mer gynnsamma för handling och för att uttrycka kreativitet i den yttre världen medan NÄTTERNA verkar vara mer gynnsamma för kontemplation och inre andlig utveckling. Våra hjärnor, som är i resonans med de kosmiska skapelsecyklerna, fungerar helt enkelt på olika sätt under de respektive perioderna. När vi närmar oss den Universella Cykeln så kommer energiskiftena som beskrivs av Mayakalenderna att bli alltmer markanta och en medvetenhet om denna vågrörelse kommer att bli alltmer betydelsefull. Som tidigare sagts, Mayakalendern kartlägger mänsklighetens väg mot Upplysning, både för individen och det kollektiva samfundet.

Allt som tjänar upplevelsen av Enhet med Allt Som Är, vare sig det handlar om att sprida Sanningen, befria sig själv från arvet av lägre nivåer i existensen, att åta sig en handlingsväg av tjänande eller att helt enkelt bara visa vanlig vänlighet, kommer att tjäna oss och andra på vägen mot Upplysning. Globala meditationer kommer också, på ett kollektivt plan, att tjäna mänsklighetens slutliga Enhet. När det gäller dessa tillfällen så pekar Mayakalendern i riktning mot en speciell händelse som varslar om ankomsten, eller återkomsten, av ett högre medvetande.

Quetzalcoatls och Kristusmedvetandets Återkomst -
Venuspassagernas betydelse

Ett viktigt tema i Uppenbarelseboken är Kristi Återkomst och detta hade sin motsvarighet i myten om Quetzalcoatl i forntidens Mesoamerica. Men om Kristus och Quetzalcoatl nu är samma varelse, eller symboliska uttryck för samma energi, när kommer "han" då att återvända och vad kommer denna återkomst att innebära?

Från det perspektiv som har utvecklats i denna bok, tycks det som om att det först och främst handlar om återkomsten av, eller upplåsandet av Tidslåset, för en speciell kvalitet av medvetande.

Kristusmedvetande (eller Quetzalcoatl beroende på vilken tradition man tillhör) handlar om det medvetande som utvecklas och förfinas av den Galaktiska Undervärlden eller mer specifikt om LJUS-aspekten av detta medvetande.

Enligt Mayakalenderns synsätt så handlar Kristus/Quetzalcoatl's Återkomst inte om att en viss individ skall komma ner till jorden för att ställa allt till rätta. Snarare handlar det om att en ny medvetandenivå blir tillgänglig, en nivå som kan utvecklas i de som väljer att försöka förverkliga sina öden som aspekter av det gudomliga. Quetzalcoatls och Kristusmedvetandets återkomst är något som bara kan ske i den som tillåter att detta medvetande växer i dem själva. Detta betyder inte att en del människor är gudomliga medan andra inte är det. Det betyder bara att det nödvändigtvis inte blir alla som kommer att följa en väg där de söker förverkliga sin gudomliga natur.

Vad spelar då Venus för roll vid återkomsten för Quetzalcoatl/Kristusmedvetandet? Venus är den planet som Maya tycks ha ägnat störst intresse. Maya studerade Venus faser mycket noga och noterade att fem synodiska Venus-cykler om 584 dagar motsvarar åtta år på jorden (minus två dagar). De försökte på olika sätt att förstå hur Venus rörelse var kopplad till Tzolkin och i Dresden-Codexen, det finaste av Mayas återstående dokument, så spelar Venus-tabellerna en framträdande roll.

Mayas utpräglade intresse för Venus härrör ifrån idén om att planetens faser, som också genomgick en motsvarande livscykel, skulle symbolisera dödens och återfödelsens processer. Venus är därför direkt kopplad till Quetzalcoatl.

Mayafolket hade föreställningen att Quetzalcoatl skulle återvända till Undervärlden (Jorden), när Venus och solen är i konjunktion. Detta inträffar under de åtta dagar som passerar då Venus försvinner som aftonstjärna och innan den framträdander som morgonstjärna. Det är dock bara vid en speciell sorts konjunktion som Venus de facto beskär solskivan, trots att en sådan "solförmörkelse" knappast är synlig för blotta ögat.

En sådan händelse varar under ca sju timmar och kallas för en Venuspassage eller Venustransit. Sådana uppträder parvis med åtta år mellan den första och andra transiten. De senaste Venuspassagerna uppträdde således parvis under åren 1761/1769 och 1874/1882. När hela skapelsen nu går emot sin fullbordan så inträffar återigen ett par av sådana Venuspassager och skapar förutsättningar för att Venus skall kunna tjäna som den bästa av alla tänkbara Kosmiska Speglar. Venuspassagerna kommer att uppträda den 8:e juni 2004 och likaså den 6:e juni 2012 (GMT).

Att Venus kallas jordens systerplanet och att Venuspassagen är en manifestation av Quetzalcoatl nedstigning till Undervärlden, betyder att den 8:e juni 2004 är designad som en perfekt Kosmisk Spegel för Kristusenergin: Som där Uppe, Så där Nere. Genom att förena oss i meditation på denna dag, som en förberedelse för den andliga medvetenhet som är i färd med att manifesteras, så kan vi gå den nya ramen för medvetande tillmötes. Den verkligt betydelsefulla aspekten av denna kosmiska spegel är att den är perfekt tajmad för att fira mittpunkten av den tredje NATTEN, dvs mittpunkten av den Galaktiska Cykeln. Detta är en tidpunkt när ett nytt Kors, Världsträdet, på nytt kommer att bli närvarande för vår inre syn.

Att integrera Världsträdet - Gaia-Meditationen

En användbar metod för att återskapa sitt inre världsträd och få vägledning i denna tid är att göra en sk Gaia-meditation, och Venuspassagerna är mycket lämpliga för detta.

Vad en Gaia-meditation betyder i praktiken är att du föreställer dig ditt huvud inuti jordklotet (eller att huvudet är jorden). Under en sådan meditation kan man föreställa sig att du placerar sina ögon på Hawaii-öarna så att ens vänstra hjärnhalva motsvarar den Västra Hemisfären och ens högra hjärnhalvan den Östra. På detta sätt kommer man att exponeras för det globala skapelsefältet, dvs den nya ramen för medvetandet som organiseras av det Nya Världsträdet, och sätta sig i resonans med detta.

Man kan ta denna meditation ett steg ytterligare genom att visualisera hur ens huvud är omgivet av hela galaxen och hur dess mittplan separerar ens bägge hjärnhalvor. Detta innebär att Världsträdet, det Sanna Korset, återskapas på din panna, och jorden själv motsvarar positionen för det tredje ögat.

När du kommit in i det meditativa medvetandetillståndet, så fokusera intensivt på hur Venus passerar framför solskivan. Släpp tanken på att direkt se det Sanna Korset.

Om du identifierar dig starkt med planeten jorden och vår galax och i detta meditativa tillstånd öppnar upp för att motta energin av denna nya Himmel, medan du fortfarande fokuserar på vår systerplanets passage framför solskivan, så kommer du att mottaga Korsets avtryck och vara samstämd med detta, vare sig du kan se detta direkt eller inte.

Mayakalendern kommer att ersätta den Babyloniska Astrologin

Meditationen vid denna Venuspassage handlar inte om att tillämpa någon sorts "astrologi". Den innebär inte heller att man förväntar sig att det är Venus som skall få något att hända på jorden. Snarare handlar det om att Kosmos erbjuder oss en möjlighet, en unik spegel, som vi kan använda oss av vid denna supersynkronistiska tidpunkt. Venuspassagen är en möjlighet som inte betyder någonting om den inte uppmärksammas. Sålunda, vid detta speciella halv-Tun-skifte, dvs när Det Sanna Korset börjar få övertaget gentemot den Planetära Undervärldens materialistiska medvetande, så får vi lite extra, gudomligt tajmad, hjälp från Kosmos att skapa resonans med den Nya Himlen i formen av en Kosmisk Spegel som kan hjälpa oss att inse att allt liv och alla människor på jorden är en enhet.

Quetzalcoatl's återkomst innebär sålunda också Mayakalenderns återkomst. Denna är en exakt och avancerat uttryck för Ursprungsamerikas kosmologi, som visar på principer som gäller för hela jorden och till och med Kosmos i dess helhet. Förutsättningarna för en pånyttfödelse och ett återvändande av den Heliga Kunskapen i Mayakalenderns uråldriga tradition är sålunda nu för handen.

Helt säkert kommer många människor över hela jorden, oberoende av ras, religion, kön eller nationalitet, att delta i denna återkomst genom att återspeglinga LJUSET från Kristus eller Quetzalcoatl och genom att uttrycka denna Upplysning med sina handlingar. Maya-visdomen och Tzolkin kommer att omfattas av människor över hela världen som söker vägledning för att leva i harmoni med den gudomliga skapelsen. Assimilerandet av det återkommande Korset, Världsträdet, Kristusenergin eller Quetzalcoatl kommer inte att vara kopplad till någon rigid religiositet eller fasta, statiska regler. Det är istället en öppning till frihet att uttrycka sig individuellt och att tjäna skapelsen. Detta tjänande kommer att baseras på ens egen vägledning och intuition och på ett erkännande av att varje människa är en bärare av en del av sanningen och att sanningen inte kan vara någon enstaka individs monopol.

Den Universella Skapelsecykeln

"Och jag såg en stor vit tron och honom som satt därpå;"

Uppenbarelseboken 20:11

Talet Nio har spelat en betydelsefull roll i många andliga traditioner. Den Nionde Världen är till exempel både i den Buddhistiska och den Fornnordiska traditionen ansedd som mycket speciell. Som ett ytterligare exempel så fanns det Nio dörrar till den allra heligaste delen av templet i Jerusalem och vi har här visat på betydelsen av talet Nio hos Mayafolket. Så det finns starka skäl att tro att den Nionde Undervärlden i Kosmos, som kommer att skapas av den Universella Cykeln, på många sätt kommer att skilja sig från de övriga.

Vid slutet - eller snarare på toppen - av denna Undervärld så kommer en Uppstigning till Himlen att ske, eller egentligen, Himlens Nedstigning till Jorden. Det är bara när vi kommit till slutet av den Universella Cykeln, som vi har möjlighet att få en sann bild av skapelsen och från detta komma till en vetskap om vem/vad Gud egentligen är. Vi kommer då definitivt att ha passerat från ett stadium av att tro till att säkert veta. Våra nuvarande och tidigare synsätt kommer då att framstå som ett famlande i mörkret.

När vi då, vid slutet av 2011, besitter inte bara en Galaktisk, utan även en icke-dualistisk Universell ram för medvetandet, så kommer dessa att göra det möjligt för oss att betrakta det förflutnas händelser från ett högre, vidare och rikare perspektiv än tidigare.

Säkert kommer det perspektiv som vi erhåller från den Universella Undervärlden att tillåta sann förlåtelse. Det är förmodligen detta som Uppenbarelsebokens vers 21:4: "och Gud skall avtorka alla tårar från deras ögon. Och det skall inte längre finnas någon död, inte heller sorg eller klagan, inte heller skall det finnas någon smärta, för det som förr var är nu förgånget" syftar på. Från den Universella Undervärldens perspektiv så kommer allt det som existerat tidigare att ha försvunnit eller snarare transformerats. Alla mänsklighetens konflikter som har sitt ursprung i lägre nivåer av medvetande kommer år 2011 att ha lösts upp. Detta eftersom det inte längre finns något stöd för något annat än mänsklighetens enhet, en Enhet med Allt Som Är. Den Gamla Ordningen kommer inte längre att vara verklig.

Det Eviga Livet - Nirvana

Både Maya och de kristna källorna talar om ett slut på döden vid tidens slut. Österländska traditioner talar om det Upplysta Tillståndet som ett dödslöst tillstånd utan återfödelse. Vad detta betyder ligger idag utanför vår fattningsförmåga, men de forntida traditionerna pekar alla i samma riktning: Ett Tidlöst och Upplyst Kosmiskt Medvetande. Vi skulle med rätta kunna fråga oss vem som skulle behöva en kalender i ett sådant tillstånd och mycket riktigt så upphör då Mayakalendern definitivt.

Detta datum är som sagts den 28e oktober, år 2011. Då kommer hela skapelsen att fullbordas på den dag då samtliga Nio Undervärldar uppnår den Tzolkinenergi som betecknas med 13 Ahau. När vi då möter detta dagtecken så kommer inte längre några Kosmiska filter att förmörka vår förmåga att se verkligheten, det gudomliga ljuset eller att direkt kommunicera med det gudomliga. Denna nya förmåga att se kommer också att gälla den samlade mänskligheten och allt levande. Människan kommer att upphöra att vara skapelsens marionett. Vi kommer att leva i det förutspådda Nya Jerusalem och Guds Tält när vi har transformerat oss själva och uppnått Upplysning genom att ha genomgått Shivas 108 rörelser och klättrat uppför de Nio Undervärldarna. Det Sanna Livet kan ta sin början!

Carl Johan Calleman
cjcalleman@swipnet.se